Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z musem malinowym i serem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem, dodaj cukier, żółtko, zagnieć ciasto. Schłodź. Rozwałkuj, wyłóż nim dno formy.
Maliny zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny, przetrzyj przez sitko. Odłóż kilka łyżek soku do dekoracji. Mus zmiksuj z twarogiem, masłem, mąką, cukrem i jajkami. Wyłóż na spód, piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Wystudź. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno, wyłóż ją na wierzch ciasta. Polej sokiem malinowym, posyp płatkami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień