Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z masą mascarpone"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: podane zagnieć na gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: serek mascarpone i homogenizowany dobrze wymieszaj. Masę wyłóż na podpieczony spód, równomiernie rozsmaruj. Udekoruj owocami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie