Tarta z marchewką i cukinią - różany ogród

Tarta z marchewką i cukinią - różany ogród
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Kolorowa tarta z białą, pomarańczową oraz fioletową marchewką i młodą zieloną cukinią nie tylko pięknie wygląda, ale też i pysznie smakuje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Formę wykładamy ciastem francuskim, odstawiamy do lodówki.

    Warzywa tniemy za pomocą obieraczki na cienkie paski.

    Szynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku przyprawami. Studzimy. Do przestudzonej szynki i cebuli dodajemy serek.

    Na ciasto francuskie wysypujemy suchą fasolę. Ciasto zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Z ciasta zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 minut.

    Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie serowo-szynkowe następnie układamy różyczki z warzyw. Warzywa lekko spryskujemy olejem.

    Całość zapiekamy w 180 stopniach C przez 15-20 minut.
    Tarta wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i zimno.

Składniki
Składniki