Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i pomidorem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 320
Składniki
50 min • Porcja 450 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 6 porcji.
łyżki startego sera mozzarella w kulce, duże jajko, 1 i 1/2 łyżki śmietany, świeżo mielony czarny pieprz, łyżka pokrojonego koperku.
Mąkę przekładam do miski. Dokładam pozostałe i zagniatam ciasto (gdy jest za twarde, dodaję wodę). Schładzam ok. 30 min. Wykładam nim dno formy, nakłuwam widelcem.
sosu przekładam do garnka i miksuję. Doprawiam do smaku.
Na ciasto wylewam 1/2 sosu. Układam na nim pomidora pokrojonego w cienkie plastry. Wykładam łososia oraz połówki oliwek. Całość zalewam resztą sosu.
Tartę wstawiam do piekarnika na ok. 35 minut (180°C). Pod koniec posypuję ją serem mozzarella. Gdy się rozpuści, tarta jest gotowa. Przed podaniem posypuję ją zieleniną, najlepiej natką pietruszki.
To jedna z moich ulubionych. Często gości na naszym stole. Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie