Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i gruszką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę połącz z masłem, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Owiń je w folię, po czym włóż na godzinę do lodówki.
Wylep ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Kremówkę ubij z żółtkami, solą i sokiem z cytryny.
Zalej masą podpieczoną tartę, a następnie nałóż na nią pokrojonego w kostkę łososia, listki bazylii i plastry obranej gruszki.
Wstaw potrawę do piekarnika i piecz jeszcze około 15 minut.Źródło: Telemax