Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z kremem budyniowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Krem: Budyń, łyżkę cukru i łyżkę śmietany mieszamy na gładką masę. Pozostałą śmietanę i mleko doprowadzamy do zagotowania. Wlewamy roztwór z budyniem, cały czas mieszając chwilkę gotujemy. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Białko ubijamy z resztą cukru. Delikatnie łączymy z kremem budyniowym.
Ciasto: ciasta zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, po czym wałkujemy i wylepiamy formę na tartę. Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Po tym czasie papier zdejmujemy. Na tartę wykładamy krem, posypujemy obranym, pokrojonym rabarbarem i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 10-15 minut.Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia