Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem i pieczonymi pomidorami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Ułóż ciasto w formie.
Pomidory pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, sokiem z cytryny, posłódź łyżką cukru, wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, jeśli masa jest za gęsta, dodaj mleka. Dopraw solą i pieprzem.
Wylej masę na ciasto (jeśli podpiekałaś je, niech ostygnie), ułóż pomidory, posyp listkami tymianku, oprósz bułką tartą.
Piecz ok. 25 minut. Pod koniec dodaj pokruszony kozi ser, zostaw w piekarniku jeszcze na 5 minut.Źródło: Olivia