Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kozim serem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Dno i brzegi naczynia do tarty wylep gotowym ciastem. Zrób widelcem dziurki, po czym wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10 minut.
Kurki umyj w zimnej wodzie, a następnie podsmaż na rozgrzanym maśle. W tym czasie połącz śmietanę z jajkiem, ziołami, solą i pieprzem. Zalej masą ciasto. Na wierzchu rozłóż pokrojony w kostkę ser, pociętą w paski paprykę i grzyby.
Wstaw przygotowaną potrawę do gorącego piekarnika i piecz około 20 minut. Udekoruj rukolą.Źródło: Super TV