Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą i grzybami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 659
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 659
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, rozwałkować. Jeden krążek rozłożyć w formie wysmarowanej 2 łyżkami masła i obsypanej bułką, nakłuć.
Spód tarty piec 10 min w 180oC. Kapustę opłukać, przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody, dodać podsmażone na reszcie masła oczyszczone i pokrojone grzyby, posiekaną cebulę, połówki śliwek, dusić 50 min pod przykryciem, wystudzić, doprawić, wymieszać z posiekaną natką, wyłożyć na spodzie, przykryć resztą ciasta, piec 15 min w 180oC.
Do kapusty dodaj kilka liści laurowych, kulki ziela angielskiego, szczyptę cynamonu i łyżkę naturalnego miodu. Pychota!
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium