Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z jabłkami i rodzynkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2918
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3309
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2918
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3309
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Jabłka obierz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na plastry, a następnie na kawałki. Wymieszaj je z cynamonem. Rodzynki odsącz, wymieszaj z mąką.
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło i proszek do pieczenia, posiekaj nożem tak, by powstały grudki. Dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka i jajko. Zagnieć ciasto, schłodź.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Wyklej ciastem tartę, ponakłuwaj ją widelcem.
Ułóż na cieście kawałki jabłek, posyp cukrem. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Ostudź. Możesz posypać cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień