Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z jabłkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
na ciasto szybko zagnieć. Schłodź 30 min w lodówce. Rozwałkuj i włóż do formy. Nakłuj widelcem i piecz w 200oC ok. 15 min. Ostudź.
Krem: utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka, mąkę i migdały. Rozsmaruj na cieście. Ułóż półplasterki jabłek, oprósz cynamonem.
Piecz w 200oC ok. 35 min do zrumienienia. Dżem z wodą podgrzej w garnuszku, przecedź, polej ostudzoną tartę.Źródło: Świat kobiety