Tarta z gruszką i kozim serem

Tarta z gruszką i kozim serem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Polaczenie koziego sera z gruszka jest jedyne w swoim rodzaju. Ci, którzy nie przepadaja za kozim serem, moga uzyc dowolnego sera plesniowego. Tarta jest bardzo prosta, przyrzadzona w 10 minut plus czas pieczenia.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 200 g koziego sera
  • 1 gruszka
  • 1 cebula
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • kilka gałazek rozmarynu

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozlozyc na papierze do pieczenia, posmarowac roztrzepanym jajkiem polaczonym ze smietana, ulozyc gruszki pokrojone na czastki, posiekana cebule, plastry sera, pomidory i galazki rozmarynu.
    Piec w temp 190° C ok. 20-25 min.

  2. Podajemy jeszcze ciepla.

Komentarze do przepisu (3)

Futka 22 lipca 2014
Przepyszna! Wytrawna tarta z kozim serem z nutką słodkości gruszek - oj tak, to coś dla mnie. Cudo :)
BEATA1978 22 lipca 2014
Zakochałam się, uwielbiam takie połączenie. :)
terwol 22 lipca 2014
Danie z klasa i ze smakiem.
Składniki
  • ciasto francuskie
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 200 g koziego sera
  • 1 gruszka
  • 1 cebula
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • kilka gałazek rozmarynu
Składniki