Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z fetą i burakami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
ok. 120 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką i szczyptą soli, szybko zagnieść dolewając stopniowo 60 ml zimnej wody. Ciasto uformować w kulę, szczelnie owinąć folią spożywczą i włożyć na co najmniej pół godziny do lodówki.
Cebulę i buraki obrać. Cebulę posiekać, buraki zetrzeć (w rękawiczkach) na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy, doprawić tymiankiem, octem, solą i pieprzem, poddusić. Ser feta pokruszyć, zimne ciasto rozwałkować.
Ciasto rozłożyć w formie do tart wysmarowanej oliwą, obciążyć grochem, piec 15 min (175°C), usunąć groch i piec kolejne 10 min. Na ciepłym rozłożyć warzywa, zalać śmietanką ubitą z jajkami, posypać fetą, zapiekać 30 min, posypać szpinakiem.Źródło: Twoje Imperium