Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z dynią i papryką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj przesiany cukier puder, żółtka, sól, wodę i zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Dynię zetrzyj na tarce. Paprykę pokrój i podsmaż. 2/3 ciasta rozwałkuj, wytnij 5 kwiatków, a resztą wylep formę. Ponakłuwaj widelcem.
Ubij białka z solą. Dodaj żółtka, cukier, ubijaj. Wlej śmietanę, wsyp starty ser, dodaj dynię i paprykę. Wymieszaj łyżką i wyłóż na spód ciasta. Resztę ciasta rozwałkuj i przykryj wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Na wierzchu ułóż kwiatki, piecz jeszcze 10 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień