Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią i boczkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Dynię pokroić w plastry i sparzyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę, robiąc dość wysokie brzegi. Zapiec na złoty kolor w nagrzanym do 200°C piekarniku.
Na cieście ułożyć plastry dyni i boczku, zalać śmietaną z jajkami. Piec dalej przez 30 minut. Udekorować świeżym tymiankiem.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium