Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier puder, szczyptę soli, śmietanę, żółtko. Zagnieć ciasto. Schłodź.
Spód tortownicy i boki wyłóż ciastem i piecz 15 minut w temp. 180°C. Cebulę i paprykę posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj dynię pokrojoną w kostkę. Wymieszaj ze startym serem, solą, pieprzem, śmietaną i jajkami. Przełóż na tartę, przykryj kawałkiem ciasta francuskiego. Piecz 45 minut w 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień