Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z domowym pesto"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1556
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Posiekaj i szybko zagnieć na spód (ew. dodaj trochę zimnej wody). Włóż ciasto w folii do lodówki na pół godz. Następnie wylep nim natłuszczoną i oprószoną mąką formę do tart, np. prostokątną. Ciasto nakłuj, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Warzywa i zioła zmiksuj z oliwą i czosnkiem na pesto. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj na spodzie. Posyp pokruszonym serem pleśniowym, polej śmietaną roztrzepaną z jajkami, solą i pieprzem. Ozdób pomidorkami i zapiecz do ścięcia.Źródło: Świat kobiety