Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z czereśniami i bezą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 178
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 178
Składniki
Mąkę połącz z cukrem i solą. Masło pokrój w kostkę, dodaj żółtko, wodę i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i wstaw na godzinę do lodówki. Formę do tarty wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą, wyłóż ciasto.
Wstaw je do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 minut w temp. 170 stopni C. W międzyczasie przygotuj bezę – białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier. Na koniec wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Na podpieczony spód wyłóż wydrylowane czereśnie i przykryj je bezą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut.
• 45 minut + czas odstawienia • dla 3–4 osób • cena 14 zł.Źródło: Show