Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cukinią"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników, krótko zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Obie cukinie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i odstaw na sitku, aby puściły nadmiar soku. Śmietankę oraz jajka dokładnie wymieszaj, dodaj pokruszony ser pleśniowy i starty żółty oraz przyprawy.
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę do tarty. Nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC na 20 min (powinno się zezłocić). Na podpieczone ciasto wyłóż cukinię, wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną z serami i piecz jeszcze przez ok. 20 minut.Źródło: Świat kobiety