Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami, marchwią, cukinią"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
Ciasto rozłóż w prostokątnej formie, wyłożonej papierem do pieczenia. Natnij na rogach i boki zawiń lekko do środka, przyklejając na wodę. Lekko nakłuj i piecz w 180°C ok. 15 min.
Na cieście rozłóż pokrojone warzywa, skrop oliwą z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą i pieprzem. Zalej sosem ze śmietany i jajka, doprawionym solą, pieprzem i gałką. Piecz, aż warzywa zmiękną, a ciasto będzie złote. Udekoruj rukolą.Źródło: Świat kobiety