Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i kurkami"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę połącz z płynnym masłem, jajkiem, solą i drożdżami, wymieszaj. Odstaw.
Rozwałkuj, ułóż w małych foremkach, obklejając brzegi. Brokuły ugotuj na parze. Kurki usmaż z dymką. Jajka ubij, dodaj śmietanę, serek, pieprz, sól.
Na cieście ułóż po plasterku pomidora, brokuły. Zalej jajkami ze śmietaną, posyp grzybami. Piecz 40 minut w temp. 180°C
Czas przygotowania: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień