Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z boczniakiem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3089
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Składniki
Boczniaka podduś na maśle, wystudź. Paprykę, cebulę i chili pokrój na krążki.
Ser, mleko, śmietanę, jajka, czosnek oraz przyprawy zmiksuj w blenderze.
Ciasto rozłóż na formie żaroodpornej, ponakłuwaj widelcem i lekko podpiecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Nałóż na ciasto przygotowane , zalej zmiksowaną masą i ponownie wstaw do piekarnika na 25 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax