Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny sposób na wykorzystanie bobu :-)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 710
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 710
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folie i schłodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty wysmarowaną tłuszczem. Gęsto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 min. w temp. 190 stopni. Bób ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (1 płaska łyżeczka), obrać ze skórki, wyłożyć na lekko przestudzony spód. Cebulę pokroić w kostke i przesmażyć, kiełbasę pokroić w plasterki, przesmażyć, cukinie pokroić w plasterki i również delikatnie przesmażyć. Jajka roztrzepać i połączyć z jogurtem oraz mlekiem, przyprawić pieprzem i koperkiem. Na bób wyłożyć cebulę, kiełbasę, pokrojony w kostkę ser feta, cukinię i zalać masą jajeczno-jogurtową. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)