Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z bezą i czerwonymi porzeczkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i posiekaj z masłem. Wbij żółtka, zagnieć ciasto, wylep formę do tart.
Oczyszczone porzeczki posyp cukrem, odstaw na godzinę. Odcedź sok, owoce wysyp na ciasto. Białka ubij na sztywno, nałóż dekoracyjnie na ciasto. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 70 min, cena 1,35 zł, kalorie 186 kcal.
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Takie jest życie