Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta wiśniowa z ciasta francuskiego"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 120
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 120
Składniki
W dużym, płaskim rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy wiśnie i cukier. Mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Wiśnie mają być miękkie, ale wciąż jędrne.
Dodajemy mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w 2 łyżkach zimnej wody. Mieszając, gotujemy 2 minuty. Szybko schładzamy, zanurzając rondel z konfiturą w zimnej wodzie.
Formę do tart o średnicy 24 cm cieniutko smarujemy masłem i wylepiamy lekko rozwałkowanym ciastem francuskim. Dno posypujemy cukrem, na który wykładamy wiśnie.
Przykrywamy paskami wyciętymi z pozostałego ciasta francuskiego. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 185oC.Źródło: Rewia