Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta warstwowa z mozzarellą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i dwóch łyżek ciepłej wody robimy zaczyn, odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy wyrośnięty zaczyn, oliwę, wodę, dodajemy sól.
Wyrabiamy gładkie ciasto. Odkładamy do wyrośnięcia, a potem przekładamy do natłuszczonej blachy, lekko dociskając ciasto do spodu i boków.
Na cieście układamy warstwę pokrojonych w plastry pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory przykrywamy plastrami mozzrelli, posypujemy ziołami prowansalskimi. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Zapiekamy 30 minut w 180°C. Zdobimy świeżymi ziołami.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 354 kcal. Białko: 24 g/ Tłuszcz: 16 g/Węglowodany: 15 g.Źródło: Rewia