Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta ucierana z jagodami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Śmietanę zagotuj z wiórkami kokosowymi, przestudź i wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając.
Dołóż skórkę z limonek. Następnie porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj, aż dobrze się połączą. Na koniec wymieszaj je z jagodami.
Foremkę do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, napełnij ciastem. Piecz je ok. 50 minut w temp. 175 st. Wystudź. Zimną kokosową śmietankę ubij na sztywno razem z cukrem pudrem. Masę rozsmaruj na cieście, formując stożek. Ew. udekoruj jagodami oraz listkami melisy.Źródło: Tina