Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 612
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 612
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Składniki
Na stolnicy ugnieć twardsze ciasto z mąki, masła, cukru pudru i żółtka. Owiń je folią i odłóż na chwilę do lodówki. Obierz jabłka, pokrój w ósemki i wykrój gniazda nasienne.
Do formy na ciasto wsyp cukier i skarmelizuj. Potem wmieszaj do karmelu stopniowo 30 g masła i gotuj przez chwilkę.
Zdejmij formę z kuchenki. Na karmelu ułóż obok siebie kawałki jabłek i dociśnij.
Ciasto rozwałkuj na okrągły placek i przykryj nim jabłka. Krawędzie ciasta wciśnij wzdłuż krawędzi formy. Piecz przez 35 min w temp. 180?st. C.
Przed wyjęciem z formy odstaw ciasto na 5 minut, aby wystygło. Przykryj formę dużym talerzem i szybkim ruchem obróć placek ciastem w dół.
Czas przygotowania: 60 minut 260 kcal/1 kawałekŹródło: Tele Tydzień