Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta śmietanowo-serowa z boczniakami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1054
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1475
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1054
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1475
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>
Ciasto: wszystkie zagnieć na twarde ciasto. Wylep dno i boki formy na tartę. Piecz 15 minut w temp. 200°C.
Nadzienie: boczniaki i pieczarki oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, podsmaż, przypraw solą i pieprzem. Śmietany wymieszaj z jajkami, przypraw.
Grzyby ułóż na podpieczonym spodzie, zalej sosem śmietanowym, posyp startym serem i oregano. Piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie