Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z gruszkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder i żółtka, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj, wylep formę (średnica 24 cm), ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C.
Serek homogenizowany, śmietanę, cukier, jajka i skórkę z cytryny zmiksuj. Gruszki obierz, przekrój na pół, wykrój gniazda nasienne. W to miejsce włóż maliny.
Masę serową wylej na podpieczony spód, ułóż gruszki. Piecz 35-40 minut w 180°C. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem ciasto posyp płatkami migdałowymi i ew. malinami, udekoruj listkami mięty.Źródło: Chwila dla Ciebie