Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta rybna z bobem"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10289
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10289
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Owiń je w folię, po czym włóż na godzinę do lodówki.
Wylep ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę do tarty. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Wyjmij podpieczoną tartę po ok. 5 minutach. Rozłóż na niej pokrojoną z kostkę rybę, kawałki pomidorów i rozmrożony bób.
Zalej masą z jajek połączonych ze śmietaną, startym serem, solą i pieprzem. Gotową tartę piecz jeszcze około 15 minut.
Czas: 40 min 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV