Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Składniki
Posiekaj mąkę z masłem. Dodaj oliwę, jedno jajko, wodę i szybko zagnieć ciasto.
Ciasto owiń folią i wstaw na minimum godzinę do lodówki. Rozmrożoną i osuszoną rybę pokrój na kawałki. Pomidory pokrój na ćwiartki. Bób po rozmrożeniu wyłuskaj ze skórki. Natłuszczoną i wysypaną mąką formę wyłóż rozwałkowanym ciastem i nakłuj widelcem. Opiecz na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Cztery jajka połącz ze śmietaną i serem, dopraw solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłóż rybę, bób, pomidory i zalej sosem śmietanowo-serowym. Piecz dalej ok. 20 min. Tartę podawaj udekorowaną gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 40 minut (bez chłodzenia ciasta) 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień