Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu, smaczne, idalne na obiad czy kolację
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 314
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 314
Składniki
Płat ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym lub sokiem pomiodorowym dosyć obficie pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu z każdej strony
W międzyczasie kroimy bakłażana na w miarę równej grubości plasterki, solimy, pozostawiamy na durszlaku, aby pozbyć się goryczy ok. 15 minut. Po tym czasie lekko odsączamy. Podobnie kroimy cukinię oraz paprykę. Na sosie pomidorowym układamy rzędami na przemian warzywa, solimy i pieprzymy oraz przyprawiamy świeżym/suszonym tymiankiem. Na koniec lekko skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 25 - 30 minut w 180 stopniach aż warzywa będą ładnie zgrillowane a brzegi rumiane. Po wyjęciu można pokruszyć fetę