Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta pomidorowa z gorgonzolą"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2963
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3378
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2963
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3378
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Mąkę wymieszać z 1/2 ły żeczki soli. Dodać masło, jajko i ewentualnie 1-2 łyżki zimnej wody. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 minut.
Gorgonzolę rozgnieść widelcem i utrzeć z twarożkiem. Przyprawić pieprzem. Pomidory pokroić w plasterki. Formę do tarty (śr. 26 cm) natłuścić. Ciasto rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Wylepić nim spód i brzegi formy. Rozsmarować masę serową. Przykryć plastrami pomidorów. Oprószyć pieprzem i solą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 30-40 minut. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na chrupko. Tartę posypać skwarkami i udekorować oregano.Źródło: Życie na gorąco