Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na dwa sposoby"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 135
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 135
Składniki
Ciasto francuskie lub kruche rozwiń i odłóż, żeby rozmarzło. Szparagi umyj, odetnij twarde końce. Włóż do garnka z osoloną wrzącą wodą i krótko obgotuj (wystarczą 3-4 minuty).
Wymieszaj trzepaczką jajka, dodaj śmietanę. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Możesz też dodać odrobinę gałki muszkatołowej.
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim formę. Na wierzchu ułóż szynkę, szparagi i szpinak. Polej masą jajeczną i posyp serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C ok. 40 minut. Tartę po- dawaj na ciepło z zieloną sałatą doprawioną ostrym winegretem.
Rada: W wersji wegetariańskiej zamiast szynki dodaj suszone pomidory.Źródło: Olivia