Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta marchewkowa"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 10 minutach odsącz i drobno pokrój. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Posyp rodzynkami i pokruszoną fetą. Zalej masą z roztrzepanych jajek i jogurtu (doprawioną musztardą, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem). Na wierzchu ułóż marchewki. Całość oprósz przyprawami.
Piecz w temp. 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo