Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2217
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2217
Składniki
Wymieszaj w misce mąkę, pokrojone masło oraz szczyptę soli. Dodaj ok. 80 ml zimnej wody i zagnieć elastyczne ciasto. Owiń je folią i włóż do lodówki na ok. 30 minut, aby odpoczęło.
Umyj i osusz koperek. Część odłóż na później, a resztę posiekaj. Ubij śmietanę z serem i jajkami. Dopraw pieprzem i solą, dodaj posiekany koperek. Oczyść łososia i pokrój go w kawałki.
Podziel ciasto na cztery części i każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek o grubości ok. 4 mm. Wciśnij ciasto do foremek, wyrównaj krawędzie i ponakłuwaj je widelcem. Rozłóż farsz śmietanowy i poukładaj kawałki łososia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
Czas przygotowania: 70 minut, poziom: średni, porcja 751 kcalŹródło: TV14