Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta kabaczkowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Z mąki, masła, soli i wody zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
2/3 kabaczka posiekaj razem z cebulą i zeszklij na maśle. Resztę zmiel w maszynce z ugotowanymi ziemniakami. Dodaj jajko oraz przyprawy i wymieszaj.
Na wysmarowaną masłem oraz wysypaną mąką formę do tarty wyłóż rozwałkowane ciasto, po czym podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Wyjmij chrupiącą tartę, nałóż na nią masę ziemniaczaną i obłóż plasterkami kabaczka z cebulą.
Ponownie włóż danie do piekarnika i piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Telemax