Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta jogurtowa z czereśniami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14147
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14147
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Z mąki, kakao, szczypty soli, cukru, jajka, margaryny i wody zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je, wykładam nim formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 20 min w temp. 180oC.
Robię masę: ubijam białka, dodaję połowę cukru. Żółtka miksuję z resztą cukru, dokładam porcjami budyń.
Ostrożnie łączę pianę z białek z żółtkami. Do- daję jogurt i olej, mieszam.
Rozkładam masę na przestudzonym spodzie tarty, na masie czereśnie. Piekę 30-40 min w 170oC.
80 min • Porcja ok. 220 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie