Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta jabłkowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Składniki
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
Musli rozdrobnij, np. przy pomo cy wałka. Wymieszaj z orzechami i mąką, posiekaj z masłem. Dodaj cukier, żółtka i szczyptę soli, szybko zagnieć ciasto. Włóż na 30 minut do lodówki. Ciastem wylep okrągłą formę (kawałek odłóż na kruszonkę). Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Prażone jabłka wymieszaj z rodzynkami (możesz też podprażyć 1 kg pokrojonych, posypanych cukrem jabłek). Masę rozsmaruj na podpieczonym cieście, posyp pozostałym pokruszonym ciastem i płatkami migdałowymi. Zapiekaj jeszcze około 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie