Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta indycza"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Ciasto: i szczyptę soli wyrób na jednolite ciasto. Chłodź 30 min. Rozwałkuj, ułóż w natłuszczonej formie. Przykryj papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Farsz: indyka pokrój w paski, przypraw. Usmaż na oleju. Buraki ugotuj z dodatkiem soli i przypraw. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Orzechy pokrój. Mięso, buraki i orzechy ułóż na cieście.
Śmietanę, jajka i posiekany czosnek wymieszaj, przypraw. Polej tartę, posyp startym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie