Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta grzybowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać grzyby i listki rozmarynu. Smażyć kilka minut, doprawiając solą i pieprzem. Dodać śmietanę, zmniejszyć ogień, przykryć, dusić do lekkiego zgęstnienia. Dodać roztrzepane jajka i natkę.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę do tart. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 200°C. Po tym czasie wyłożyć na ciasto uprzednio przygotowany farsz i piec dalsze 15-20 minut. Podawać tartę udekorowaną świeżymi ziołami.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium