Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta gruszkowa z orzechami"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 547
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Orzechy i migdały grubo posiekaj. Rozsyp na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika na 6–8 minut, aż ładnie się zrumienią.
Rozmroź ciasto francuskie. Szeroki płat złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na prostokąt 24 x 32 cm. Blachę (20 x 28 cm) z wysokim brzegiem skrop wodą i wylep rozwałkowanym ciastem. Ponakłuwaj je widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Ułóż je na cieście. Posyp orzechami i migdałami. Zalej masą śmietanową. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40 minut.Źródło: Twój Styl