Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta czekoladowa pod bezową pierzynką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 296
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 296
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Spód: czekoladę stop w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Herbatniki drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa: sok zagotuj z cukrem oraz winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami i z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. 2/3 bezy rozsmaruj na masie, resztę przełóż do szprycy i wyciśnij rozetki wokół brzegu tarty. Piecz 10–15 minut w 200 st.Źródło: Tina