Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cytrynowa pod pierzynką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 142
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Składniki
Spód: margarynę posiekaj z mąką pszenną. Dodaj żółtka, cukier i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Potem rozwałkuj. Blachę wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód piecz 35 minut w temp. 200 st.
Masa: sok zagotuj z cukrem i winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami oraz z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. Przełóż ją do szprycy i wyciśnij rozetki na wierzch tarty. Piecz 10 min w 200 st.Źródło: Tina