Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 88
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj wodę i sól. Zagnieć, owiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, po czym dodaj śmietanę. Duś do zgęstnienia i przestudź. Wtedy dołóż jajka i całość wymieszaj z pokrojoną w paski szynką drobiową.
Rozwałkowane ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką formę do tarty.
Podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Następnie nałóż farsz, a na wierzchu umieść plastry kiełbasy. Piecz 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV