Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta cebulowa z pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Składniki
Obraną cebulę pokrój w kostkę, a pory i pieczarki w talarki. Podsmaż na odrobinie oleju. Oprósz je solą oraz pieprzem.
Naczy nie na tartę wylep ciastem, po czym podpiecz je przez chwilę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Następnie wyłóż na nie przygotowany farsz warzywno-grzybowy i polej go sosem ze śmietany wymieszanej z przyprawami, serem żółtym oraz jajkami.
Gotową tartę wstaw do piekarnika i piecz 20 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV