Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta cebulowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Posiekaj masło z mąką, zagnieć ciasto. Wylep nim formę do tart. Wstaw naczynie do lodówki.
Farsz: pokrojoną w plasterki cebulę uduś na maśle. Posyp ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem. Ostudź. Stop pokrojony boczek, wymieszaj z cebulą. Wbij jajka, dodaj śmietanę oraz starty żółty ser. Wymieszaj i przypraw farsz.
Wyłóż go na ciasto. Wstaw formę piekarnika. Piecz ok. 45 min w temp. 190°C. Zamiast boczku możesz dodać kawałek kiełbasy.
Porcje 8 70 min Cena 1,45 zł Kalorie 461 kcal
<strong>Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie