Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta brzoskwiniowa"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 254
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 254
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 50 minut
Ciasto francuskie rozwinąć, pozostawić w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Brzoskwinie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć, usunąć pestki, pokroić na cząstki, np. w ósemki. Formę o wymiarach 20 x 28 cm posmarować tłuszczem.
Ciasto francuskie rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Blachę wylepić plackiem. Posypać mielonymi migdałami. Równomierne rozłożyć cząstki brzoskwini. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 30 minut.
Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch ciasta posmarować konfiturą 15 minut przed końcem pieczenia. Posypać brązowym cukrem. Wystudzić.Źródło: Życie na gorąco