Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tapenada z zielonych oliwek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Wszystkie wrzuć do blendera i zmiksuj je na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej jeszcze odrobinę oliwy).
Po przygotowaniu tapenadę przełóż do słoika lub nakrywanego pojemnika i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.
Tapenadę z zielonych oliwek możesz podawać z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do nachosów.
Pastę z oliwek możesz przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około tydzień.Źródło: Świat kobiety